La Boite à Lunch de Ju

October 4, 2010

Day 24

Filed under: Food and drink — Boite a Lunch @ 20:54

Living in the Northwest definitely has some advantages. One of them is the seafood: fresh Wild King Salmon, Dungeness Crab etc. My family loves seafood. Recently we went to Etta’s seafood a restaurant in Seattle and we had the best crab cake ever! The taste of the crab was very present and I loved the texture of the whole crab cake, soft and crunchy at the same time.  So I thought I’d try to make crab cakes for lunch. I found this interesting gluten free recipe and everyone liked it. Well, almost everyone, my youngest said he did not ‘fully’ liked it and only ate one of the two I gave him for lunch. But that’s ok with me, at least he tried.

Menu du jour:

2010_10_04

  • Quinoa crab cakes
  • Carottes
  • Petit pois mange-tout
  • Cheese
  • Pommes
  • Cake bananes, noix et quinoa
 

2010_10_04

  • Quinoa crab cakes
  • Carrots
  • Sugar snap peas
  • Cheese
  • Apple 
  • Banana, Walnut, Quinoa bread

Vivre dans le Nord-Ouest Américain a certains avantages, entre autre, les produits de la mer: Saumon sauvage, Dungeness Crab etc. Nous sommes tous des fans de poissons et nous avons découvert la saveur si particulière du saumon sauvage du Pacifique, très différent du saumon d’Atlantique. Mais il y a aussi une spécialité américaine dont nous raffolons: ce sont les ‘crab cakes’. D’ailleurs nous trouvons pour l’instant que le meilleur ‘crab cake’ que nous avons mangé se trouve au restaurant Etta’s seafood à Seattle! Je me suis dit que ce serait sympa de faire des ‘crab cakes’ pour le déjeuner. J’ai  trouvé une recette intéressante sans gluten et voilà! On a tous trouvé cela très bon, à part le petit dernier. Mais bon à trois ans, il en a mangé un sur les deux et m’a dit que ce n’était pas si mal que cela!

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